Terug naar foto's

Fotoalbum Dotje

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hierGeheel niet gepland, maar sinds 5 mei (exact 2 maanden na Mika's dood) ben ik het trotse baasje van een roborovski hamster! Als ik al een nieuwe hamster wilde, was het opnieuw een syrtje. Ik ben wél altijd dol geweest op robbies maar door omstandigheden kon ik ze nooit houden. En nu, heel toevallig (?) las ik een advertentie over een roborovski die verstoten werd uit de groep. Ze werd bang van de anderen en herkoppelen lukte niet meer. Dus nam haar baasje - met spijt in het hart - de beslissing om haar een nieuwe thuis te geven. Ik heb een uur gewikt en gewogen: zou ik dit wel doen? Maar ik besloot om mijn hart te volgen en als ik Dotjes lief snoetje zie, smelt ik helemaal. Geen seconde spijt dus ;-). Dotje is geboren op 31 januari 2013 bij Hamstery Hakuna Matata.
Als je goed kijkt, zie je het littekentje op haar neusje waar ze gebeten is.
Het is echt aanpassen om te wennen aan het verschil in grootte tussen een robbie en een syr. Ik vind het wel leuk dat ik nu 2 echte dwergjes heb. Snowy is de kleinste konijnensoort en Dotje de kleinste hamstersoort.

Omdat ze zo klein is, durf ik geen traliekooi te gebruiken. Daarom woont ze in een duna multy, nu heeft zij 70 x 45 cm voor haar alleen om haar beentjes te strekken.

Ze is enorm schuw en laat zich 's avonds helemaal niet zien. Pas als alle lichten uit zijn, komt ze uit haar huisje om in haar wiel te lopen. Dit doet ze dan ook de hele nacht. Van zodra het weer licht wordt, gaat ze slapen. Na anderhalve maand hier te zijn, verandert dit en begint ze rond 22u. te spelen. Overdag schiet ze trouwens niet weg als ik bij de kooi sta. Na 2 weken hier te zijn, durft ze eten uit de hand aan te nemen. Na 5 weken hier, durft ze al een klein stukje op mijn hand komen. Daarbij denkt ze wel dat mijn vingers eetbaar zijn, soms hapt ze lichtjes :). Zodra ze mijn stem hoort, komt ze zelfs naar me toe gelopen, in de hoop iets lekkers te krijgen :). En na 3 maanden stapt ze dagelijks vrijwillig op mijn hand, mijn flinke Dottebol! Het vingerbijten moet ik er wel bijnemen ;-).

3 weken na haar 2,5 verjaardag krijgt ze een beroerte o.i.d. Ze lijkt hiervan te herstellen maar na anderhalve week geeft haar lichaampje het toch op en is ze zachtjes van ons heengegaan. Mijn afscheidswoorden kun je lezen op haar in memoriampagina.

Troetelnaampjes: Dottie, Dottiebollie, Dotteke, bolleke met voetjes, frikadelleke

Favoriet fruit/groente: tot nu toe alles :)
Lust geen: biks, almo kip, wortel (eet dit laatste wel maar niet van harte)

Datum
Leeftijd
Gewicht
Zondag 5 mei 2013
13 weken
26 g
Zondag 19 mei 2013
15 weken
30 g
Zondag 2 juni 2013
17 weken
34 g
Zondag 16 juni 2013
18 weken
34 g
Zondag 30 juni 2013
19 weken
35 g
Zondag 28 juli 2013
23 weken
38 g
Zondag 25 augustus 2013
27 weken
40 g
Zondag 29 september 2013
31 weken
34 g

Hopelijk ligt de gewichtstoename aan het minder actief zijn door het warme weer.
Toen ze ouder werd, ging haar gewicht gestaag naar 28 en vervolgens 24g.


Naar boven

Terug naar foto's