Terug naar foto's

Fotoalbum Mika

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hier

Foto door Sine Cera


Mika is mijn 6de hamster en ze is een kortharig donkersepia schildpad vrouwtje. Schildpad heeft normaal gesproken gele vlekken maar deze zijn niet zichtbaar bij donkersepia. Kenmerkend voor donkersepia zijn de crèmekleurige oogringen.

Ik wilde absoluut geen dier meer uit de winkel en na een zoektocht kwam ik terecht bij Sanne, een fokker uit Maastricht. Toevallig fokt zij o.a. de kleur waar ik al jaren verliefd op ben, donkersepia dus. Mika is geboren op 31 december 2010 bij Sine Cera Hamsters en het is ontzettend leuk om een kleine uk te kunnen volgen bij het opgroeien!

Ik heb overigens wel een tijdje op haar moeten wachten want mijn reservering dateert al van 7 november 2010. Het hele verhaal rond de (vertraagde) dekking, de bevalling en hoe de ukken zich ontwikkelden kun je op deze pagina van Sanne's website en op het hamsterforum lezen.

Mika is niet vernoemd naar de zanger, maar het is een Indiaanse naam die "wasbeer" betekent. Omdat ze met haar kleurtje er als een beertje uitziet en omdat hamsters zich vaak wassen, leek me dit heel toepasselijk. Dat haar naam rijmt op Chica (mijn valkparkietje) is louter toevallig en zeker niet bewust gekozen maar wel grappig.

MIka is hier komen wonen op de leeftijd van 5 weken, dan weegt ze 106 g. Hoe haar gewicht vordert, kun je in deze tabel zien.
Het is mijn eerste hamster met stamboom en ook dat vind ik bijzonder leuk. Hier kun je haar stamboom bekijken. Ze heeft Spaans, Zweeds en Fins bloed en is een Nederlandse hamster die in België woont, als dat geen internationaal diertje is :).

Tot nu toe vind ik haar heel aangenaam van karakter: heel gelijkmatig, niet humeurig, ze knaagt niets kapot, tralieknaagt niet en ze zeurt niet om aandacht. Ze is net druk genoeg, gelukkig geen ADHD :). Ze is wel dol op haar wiel en loopbal (op standaard) en schenkt verder weinig aandacht aan andere speeltjes. Ze worden wel uitvoerig besnuffeld en verkend maar dan gaat alle aandacht weer naar lopen. Langer dan enkele seconden blijft ze niet zitten in handen maar ik mag haar wel aaien terwijl ze eet.
Na 2 à 3 weken hier te wonen is haar karakter aan het veranderen. Nu is ze wél adhd, ze klimt en tralieknaagt om aandacht te trekken. En in haar speelbak loopt ze bijna voortdurend in haar wiel. Andere speeltjes trekken ook wel meer haar aandacht. Ze is werkelijk nergens bang van. Sinds begin maart loopt ze ook los in huis gedurende enkele minuten.
Ik durf haar niets van stof geven want daar zet ze steevast haar tandjes in. Mijn kleren, de bank, dekens; alles heeft gaatjes gekregen :). Jammer maar geen hangmat of tentje dus voor haar.
Ze is een heerlijk diertje om in huis te hebben, altijd opgewekt en nieuwsgierig, je merkt niet eens wanneer ze willig is. Ze is lief, grappig en zo ontzettend mooi. Ik kan uren naar haar kijken en over haar vertellen.

Op 5 maart 2013 heb ik mijn mooi beertje moeten laten inslapen. Waarschijnlijk had ze een baarmoedertumor. Op de memoriam pagina kun je alles lezen.

Troetelnaampjes: Beertje, Mika Muis, Miekje, Mika Mol, Mollige Miek, Tasmaans duiveltje.

Favoriet fruit/groente: alles (ze is dol op havermout met kittenmelk)
Lust geen: droog brood, Olvarit, meelwormen

Datum
Leeftijd
Gewicht
Maandag 7 februari
5 weken
106 g
Zaterdag 12 februari
6 weken
110 g
Zaterdag 19 februari
7 weken
114 g
Zaterdag 26 februari
8 weken
118 g
Zaterdag 5 maart
9 weken
114 g
Zaterdag 12 maart
10 weken
112 g
Zaterdag 19 maart
11 weken
114 g
Zaterdag 26 maart
12 weken
111 g
Zaterdag 2 april
13 weken
114 g
Zaterdag 9 april
14 weken
119 g
Zaterdag 16 april
15 weken
124 g
Zaterdag 23 april
16 weken
128 g
Zaterdag 30 april
17 weken
128 g
Zaterdag 7 mei
18 weken
128 g

Daarna begon ze weer af te vallen en bleef ze voor de rest van haar leven rond 110 g wegen.


Naar boven

Terug naar foto's