Terug naar foto's

Fotoalbum Misty

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hier

Na het overlijden van Shiny kon ik niet dadelijk weer een andere hamster nemen, ik miste haar heel erg.
Tegelijkertijd bleef het ook knagen dat ik geen gezellige geluidjes meer hoorde: het ratelen van het wiel, zacht geknabbel, graven, het flesje enz.

Ik wist dat ik niet zomaar de eerste de beste hamster wilde maar ik wilde wel opnieuw een vrouwtje.

En ook deze keer zat er een heel speciaal kleurtje op mij te wachten, de derde op rij trouwens na Shiny en Mocca. Haar kleur heet sepia of lichtgrijs en vertoont grijs/beige/crème tinten met donkere ticking. Vanwege die vage kleur krijgt ze ook haar naam. In de winkel was ze erg alert en kwam dadelijk op mijn hand snuffelen. Op 18 november 2008 rijden we naar huis met Misty in het reismandje die verwoede pogingen onderneemt om te ontsnappen. En wat is ze al groot! Ze weegt op de leeftijd van 8 weken al 102g! Net als Mocca heeft ze een hapje uit haar oor, waarschijnlijk van een gevecht met nestgenootjes. Zij heeft het in haar linkeroortje terwijl Mocca het in haar rechteroortje had.

De handigheid die Shiny aan de dag legde, is Misty totaal vreemd. Zonder nadenken klimt ze en stort ze zich in het diepe. Godzijdank heb ik een hangmat hangen! Ze begint dadelijk haar kooi te verkennen maar ook het begrip "ladder" lijkt ze niet te kennen. ;-)
Gelukkig na enkele minuutjes wel en vervolgens weet ze eveneens waar het voer en flesje zich bevinden. Ook het zandbakje krijgt een grondige inspectiebeurt en wordt helemaal omgewoeld. Ik vind er al enkele plasjes maar die zijn er ook naast het wiel, hopelijk wordt ze toch helemaal zindelijk.
Van wiel gesproken, net als de andere hamsters loopt ze de eerste uren de stress van zich af om dan als een pannenkoek op de verdieping neer te ploffen. Een nestje maakt ze ook nog niet, ze draagt wel de papiertjes naar het huisje maar rolt zich gewoon op. Na enkele dagen is dit al veranderd.
Ze komt wel al contact zoeken door de tralies, is niet bang, laat zich op haar buikje aaien en komt al eten uit mijn hand halen.
Dat gaat opmerkelijk beter dan met de anderen!

De volgende dag stapt ze spontaan (!) op mijn hand als ik haar uit de kooi wil nemen. Omdat het zo goed gaat laat ik haar ook al de speelbak verkennen. Tjonge dit kleine ding is van niets bang maar wel vlug verveeld, ze tralieknaagt heel veel maar dit verdwijnt gelukkig na enkele weken.
Tot mijn grote verbazing lust ze werkelijk alles. Alle soorten groenten, fruit, snoepjes, noem maar op, de kleine meid smikkelt alles met smaak op. Na enkele dagen wordt ze toch wat schuwer en schrikachtiger maar dit verdwijnt weer geleidelijk aan. De zindelijkheid is ook dik in orde nu. Ze is zeker niet verslaafd aan een wiel en elk stuk speelgoed wordt uitvoerig getest. Letterlijk overal klimt ze op, door, in enz. Heerlijk om te zien! Ze blijft niet stil zitten in mijn hand maar als ik haar op schoot heb, word ik net zo verkend als het speelgoed en moet ik in mijn kleren op zoek naar een hamster. :)

Jammer genoeg heeft ze ooit last gehad van mijt en in het begin vermoedde ik dat ze een blaasprobleem had, meer info kun je hier lezen.

De evolutie in haar gewicht zal ik in onderstaande tabel bijhouden.

Op maandag 14 juni 2010 is Misty heel vredig maar veel te vroeg over de regenboogbrug gesprongen, zie in memoriam.

Troetelnaampjes: Musti, buidelratje en suikereekhoorntje (omdat haar kleur en snoet er iets van weghebben), smulpaapje, wurmpje, mollig mosselke, toeterke (omdat haar neusje op een toeter leek).

Favoriet fruit/groente: alles :)
Lust geen: trosgierst, rice krispies

Datum
Leeftijd
Gewicht
Dinsdag 18 november 2008
8 weken
102 g
Dinsdag 25 november 2008
9 weken
107 g
Dinsdag 2 december 2008
10 weken
114 g
Dinsdag 9 december 2008
11 weken
114 g
Dinsdag 16 december 2008
12 weken
121 g
Dinsdag 23 december 2008
13 weken
121 g
Dinsdag 30 december 2008
14 weken
125 g
Dinsdag 6 januari 2009
15 weken
121 g
Dinsdag 13 januari 2009
16 weken
121g
Dinsdag 20 januari 2009
17 weken
123 g

Omdat ze al enkele weken op dit gewicht blijft hangen, vermoed ik dat ze nu uitgegroeid is.
Tussen december en februari heeft ze veel en lang geslapen en daardoor is haar gewicht op 136g gekomen!
Vanaf maart wordt ze weer actiever en ondernemend en weegt ze 125g.
Sinds ze in de nieuwe kooi woont (Hamster heaven metro, kerst 2009) is ze actiever en weegt ze 120g.


Naar boven

Terug naar foto's