Terug naar konijnentaal

 

Rabbit Appeasing Pheromone (RAP)

 

In het Nederlands: geruststellend moederferomoon voor konijnen. Vergelijkbaar met Feliway voor katten en Adaptil voor honden.
Nu is er eindelijk ook een konijnenversie op de markt van Beaphar: RabbitComfort.

Beaphar RabbitComfort® bevat een kopie van het geruststellend moederferomoon van het konijn. Dit feromoon geeft een geruststellend gevoel en laat jouw konijn weten dat het bij jou een veilige plek is.

Het feromoon in Beaphar RabbitComfort™ is een effectieve oplossing om ongewenst gedrag bij konijnen te helpen voorkomen en ze te kalmeren.

Beaphar RabbitComfort™ helpt konijnen om zich op hun gemak te voelen doordat zij de kopie van de feromonen in dit product herkennen.

Hierdoor worden gedragsproblemen verminderd zoals verstoppen, ineen duiken, angst, weigeren om te eten en agressie naar mensen of soortgenoten.

Beaphar RabbitComfort™ is zeer geschikt wanneer konijnen in onbekende situaties terecht komen, zoals een nieuwe eigenaar, nieuw verblijf of kennismaking met nieuwe soortgenoten (koppelen).

Het rustgevende effect kan konijnen ook ondersteunen bij andere stressvolle situaties zoals onweer, vuurwerk en harde geluiden.

FEROMONEN: HOE WERKEN ZE?
Feromonen zijn signalen die op grote schaal worden gebruikt in de diercommunicatie. Ze zijn onzichtbaar en geurloos, maar wel herkenbaar voor jouw konijn. Het geruststellend moederferomoon (Rabbit Appeasing Pheromone) wordt van nature geproduceerd door het moederkonijn tijdens het voeden. RabbitComfort® bevat een kopie van dit feromoon. Als jouw konijn hiermee in aanraking komt, geeft hem dit een veilig gevoel.

Stress bij konijnen kan op de lange termijn leiden tot klinische ziektes, daarom is het belangrijk om dit te helpen voorkomen. Dit kan dagelijks zijn, maar ook in tijden van verandering zoals bij het vuurwerkseizoen, bij een verhuizing of bij nieuwe huisgenoten (mensen en dieren). De producten van de Beaphar RabbitComfort® zijn ideaal voor gebruik in stressvolle situaties.

WELK PRODUCT?
Deze tabel geeft weer welk product het beste past bij welke situatie. De producten kunnen altijd zonder problemen gecombineerd worden.


BEAPHAR RABBITCOMFORT® VERDAMPER EN NAVULLING
Zodra je de feromonenverdamper in het stopcontact plaatst, is de kopie van het geruststellend feromoon voor konijnen constant aanwezig. Elke vulling is 30 dagen werkzaam, waardoor Beaphar RabbitComfort® een eenvoudige manier is om een lange termijn oplossing te bieden voor de preventie van problemen zoals verstoppen, verminderde eetlust en agressie.

Gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat jouw konijn zich constant op zijn gemak voelt.

Geschikt voor: nieuw huis/verhuizen, koppelen (binnen), zindelijkheidstraining, harde geluiden, weigeren te eten, verstoppen, ineen duiken, agressie

Te koop:
https://www.jouwkonijn.nl/product/beaphar-rabbitcomfort-starterskit-verdamper-vulling/
https://www.jouwkonijn.nl/product/beaphar-rabbitcomfort-navulling/

https://www.drdknaagdierwinkel.nl/en/rabbitcomfort-starter-kit-evaporator-filling.html
https://www.drdknaagdierwinkel.nl/en/rabbitcomfort-refill.html

https://www.medpets.be/beaphar-rabbitcomfort-verdamper/
https://www.medpets.be/beaphar-rabbitcomfort-navulling/


BEAPHAR RABBITCOMFORT® RUSTGEVENDE SPRAY
Met Beaphar RabbitComfort® Rustgevende Spray voelt jouw konijn zich op een specifieke plek extra op zijn gemak. Bijvoorbeeld bij een nieuw verblijf. Beaphar RabbitComfort® Rustgevende Spray is ideaal voor gebruik bij kortdurende stressvolle situaties (reizen/ dierenartsbezoek) en voor gebruik buitenshuis. Spray 15 minuten voor de reis de binnenkant van de reismand in, hierdoor zal jouw konijn zich meer op zijn gemak voelen. Dit vermindert de kans op stress-gerelateerde gedragsproblemen.

Geschikt voor nieuw verblijf/hok/mandje, koppelen (buiten), dierenartsbezoek, reizen/reismand/auto

Te koop:
https://www.jouwkonijn.nl/product/beaphar-rabbitcomfort-rustgevende-spray/
https://www.drdknaagdierwinkel.nl/en/rabbitcomfort-soothing-spray.html
https://www.medpets.be/beaphar-rabbitcomfort-rustgevende-spray/


LET OP!

Niet elk probleemgedrag bij konijnen wordt veroorzaakt door een stressvolle situatie. In dat geval kan Beaphar RabbitComfort® slechts beperkt of onvoldoende effect hebben.

Het is belangrijk om vast te stellen waarom je konijn probleemgedrag vertoont om het op de juiste wijze te kunnen verhelpen, hierbij kan een gedragstherapeut voor konijnen goede hulp bieden. Om een medische oorzaak van het gedrag uit te sluiten is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen.

Bron: jouwkonijn.nl en drdknaagdierwinkel.nl

 

Terug naar konijnentaal