Terug naar foto's

Fotoalbum Shiny

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hier

Na 4 maanden hamsterloos te zijn, ben ik per toeval bij Shiny terecht gekomen.

Eigenlijk was ik op zoek naar werk, ik belde naar een nieuwe dierenwinkel die personeel zocht maar alle functies waren al ingevuld. Nu ik hen toch aan de lijn had ook maar eens gevraagd of ze ook Syrische hamsters verkochten en dat was ook zo.
Nieuwsgierig als ik ben, toch maar eens een kijkje gaan nemen daar zat dit geweldig mooie, glanzende bolletje!
Ik was meteen verkocht en wist dat ik haar mee naar huis zou nemen!

Dus vanaf 6 augustus 2006 woont Shiny bij mij. Ze is een crème witband met satijnbeharing, daarom ook haar naam. Maar wat is ze klein vergeleken met Mocca! Een echte ukkie! Ze zou nog maar zeven weken oud zijn. Maar oh zo lief, ze bijt niet en blijft al rustig in mijn hand zitten.

Thuisgekomen weeg ik haar dadelijk en ze weegt 60g. Ik laat haar nog wat over mij kruipen en laat haar dan kennis maken met haar kooi. Wat is ze slim! En handig! Dat ben ik niet gewend van hamsters! Binnen 10 minuten heeft ze alles al ontdekt en weet ze perfect waarvoor alles dient. Als ze klimt, stort ze zich ook niet zomaar in de diepte. En ze is al zindelijk, ze plast netjes in haar zandbakje, wat wil je nog meer?

Deze uk groeit als kool en ze komt gemiddeld 10g per week bij! Ongetwijfeld zitten de Olvarit en stukjes gekookt ei daar voor iets tussen. De evolutie in haar gewicht kan je in onderstaande tabel bekijken.

Ze is op korte tijd echt vooruit gegaan en niet alleen lichamelijk! Shiny is zo ongelooflijk lief en tam en ze is helemaal niet meer bang voor handen nu. Sterker nog: ze komt als je haar naam roept! Als ze in mijn handen zit, zit ze ook mooi rustig maar eens in de speelbak of kooi is ze niet meer te houden, een echt energiek wezentje! Ze geniet het meest van haar wieltjes en huisjes met verdiepingen, de rest interesseert haar niet zo. Ze ziet het zelfs eerder als obstakel.
Vanaf de 6de week loopt ze ook los in huis en dat gaat héél goed!
Ze is totaal niet bang, ook niet meer van de nijntjes, alleen is ze wel schrikachtiger dan ik van hamsters gewend ben. Gelukkig is dat met ouder worden overgegaan.

Filmpjes van deze gekke meid kan je hier bekijken.

Op zaterdag 6 september 2008 is mijn lieve mooie Shiny vrij plots van ons heengegaan, gelukkig is ze heel vredig overleden, zie In memoriam.

Troetelnaampjes: Pecheke, abrikoosje, glimwormpje, Ewokje (vanwege haar grappige oortjes), muizensnoet, Shoiny (Australische uitspraak), rossekopke, blinkie, rekkertje (omdat ze zich héél véél uitrekt), squeaky toy (vanwege het piepend geluidje dat ze vaak maakt).

Favoriet fruit/groente/hapje: appel, Olvarit
Lust geen: paprika, garnalen, platte kaas (de laatste 2 at ze pas toen ze 2 jaar oud was)

Datum
Leeftijd
Gewicht
Zondag 6 augustus 2006
ca. 7 weken
60 g
Zondag 13 augustus 2006
8 weken
67 g
Zondag 20 augustus 2006
9 weken

77 g

Zondag 27 augustus 2006
10 weken
87 g
Zondag 3 september 2006
11 weken
93 g
Zondag 10 september 2006
12 weken
95 g
Zondag 17 september 2006
13 weken
102 g
Zondag 24 september 2006
14 weken
105 g
Zondag 1 oktober 2006
15 weken
105 g
Zondag 8 oktober 2006
16 weken
108 g

Ze bleef hangen op 108 g tot ze ca. 6 maanden was, vanaf dan weegt ze 112 g.
Vanaf de leeftijd van 2 jaar en 2 maanden slaapt ze meer en komt ze veel bij, ze weegt dan 137 g.


Naar boven

Terug naar foto's