Terug naar foto's

Fotoalbum Mocca

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hierNieuws (04/10/2004):

Mocca heeft de eerste prijs gewonnen in een fotowedstrijd!
De lokale dierenwinkel hier (dierenspeciaalzaak Vorstenbosch) had dit ter gelegenheid van werelddierendag gedaan.

Ik ben zo trots op mijn "prijsbeestje" !!! Dit is de winnende foto!

Mijn derde hummel: Mocca, zo genoemd omdat ze met haar speciale kleurtjes mij heel erg aan een mokka gebakje of ijsje deed denken. Mocca's kleur wordt driekleur genoemd.

Toen ik naar de winkel belde, zeiden ze dat er een nest uitzonderlijk grote Syrische hamsters waren binnengekomen. Natuurlijk was ik nieuwsgierig en toen ik haar zag wist ik meteen dat zij "de ware" was. Zij had de mooiste kleurtjes van allemaal en was absoluut niet bang van mensenhanden.

We schrijven 1 februari 2004 als we met haar in de kooi naar huis rijden. Zij woont nu in Donkey's nieuwe kooi en begint die onmiddellijk te inspecteren. Binnen 10 minuten weet ze al perfect waar alles voor dient, slim is ze dus ook! Bovendien is ze heel nieuwsgierig, levendig en enorm lief. Na 3 weken was ze al volledig handtam, bleef rustig zitten in onze handen en mocht al los lopen op de grond.

Het enige moeilijke bij haar is verveling tegengaan, binnen enkele minuten is ze nieuw speelgoed weer beu. Komt daar nog bij dat ze met haar 140g niet meer in alle standaard hamsterspeelgoed past, dus het vergt wat creativiteit van mijn kant om haar kooi en speelruimte zo interessant mogelijk te maken en veel af te wisselen. (zie ook speelgoed)
Bovendien is ze ook een verwoed tralieknager waardoor ze regelmatig een bloedneusje heeft (zie ziektes). Niets levensbedreigend, maar wel vervelend.

Je kan haar ook "live" aan het werk zien in enkele filmpjes.

Op 8 april 2006 is mijn mooie Mocca vredig heengegaan, zie In memoriam

Troetelnaampjes: Beertje, Moccabol, Mikka, kleine panda (vanwege de blesjes onder haar ogen op de wangen), boeddha, spekkie (vanwege de vetrolletjes), Toeterke (grappig neusje), Hobbit (in de laatste weken van haar leven hobbelde ze meer dan lopen).

Favoriet fruit/groente: tomaat
Lust geen: banaan


Naar boven

Terug naar foto's